16 Feb 2011

Does everything really happen for a reason?

That is the question of the day in my mind. Is it really true or is it just something we keep telling ourselves to make us feel better?

4 comments:

 1. Själv tror jag inte en sekund på ödet o.dyl. Inget/n har lyckats bevisa för mig att det finns något sådant. Saker händer av en slump och för att man själv ansvarar för sitt liv.
  Men de som tror på ödet känner säkert trygghet i det, plus att det är bra att skylla på när saker skiter sig.
  Men det är ju bara min åsikt ;)

  ReplyDelete
 2. Tror absolut inte heller att allting är bestämt i förväg på något vis. För det är väl det man oftast menar med ödet. Alltså att man inte kan påverka vad som händer i ens liv själv. Huj vad hemskt det skulle vara. Men tänkte kanske närmast att allt har en mening på något vis. Allt som händer en och allt man själv gör osv. Att även om jag inte förstår varför det händer, så kanske det ändå har en mening. Svårt att förklara exakt vad jag menar utan att det låter som att jag tror allt är upp till ödet. Kanske närmast som att man lär sig något av allting och det därför inte var helt bortkastat? Suck.

  ReplyDelete
 3. Ojsan gick visst lite off topic där.
  Men hajar nu vad du menar. Ja sånt funderar man ju på. Men javisst kan man väl skapa mening av en händelse/upplevelse och på sätt ge den innebörd. Också i efterhand, och också (eller speciellt) om det varit en negativ upplevelse. :) Det har mening om man ger det mening. Oops, nu blev jag sociologisk igen, hehe.. :)

  ReplyDelete
 4. Nej, inte var det ju off topic alls. Bara olika sätt att se på samma påstående. Eller hur? Och ja precis, så är det nog absolut. Att det har mening om man ger det mening. Många gör det knappast. Men om man är en sådan som jag som analyserar sönder det mesta så måste man ofta ge saker mening för att man ska kunna hantera dem. Eller något i den stilen...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...